Mijn naam is Marjon Loonen.
Mijn eerste yogales kan ik me nog goed herinneren: ik was vooral verbaasd over het effect van een paar zo ogenschijnlijk eenvoudige oefeningen op mijn gevoel van gemak en welbevinden. De rol die de adem hierin speelt heeft me vanaf het begin gefascineerd. Na een aantal jaren besloot ik dat ik hier meer van wilde weten en ben ik de Saswitha opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte gaan volgen. Deze opleiding heb ik afgerond in 2009 met als specialisatie Chakrapsychologie.

 

Ik geef sinds 2007 les en ben me steeds meer gaan verdiepen in meditatie. Eerst door een cursus Yoga en Meditatie te volgen aan de Saswitha Opleiding voor Yoga en Wijsbegeerte. Hier was ik zo enthousiast over dat ik me sindsdien regelmatig een vipassana stilte retraite gun. Ook volg ik met enige regelmaat een cursus meditatie/mindfulness, o.a. bij het Jewel Heart Centrum in Nijmegen. Vipassana meditatie en metta meditatie hebben veel voor me betekend en deze ervaring geef ik graag door in mijn yogalessen.

 

Een nieuwe liefde is de Yin Yoga. Hierin komen yoga en meditatie heel mooi samen. In 2016 heb ik de Yin Yoga docentenopleiding gevolgd en afgerond bij Bivag en daar verdere verdieping in gezocht tijdens de module meridiaanyoga bij Maartje van Hooft. Daarnaast volg ik regelmatig bijscholingen op het gebied van yoga en meditatie en heb ik in 2022 de Basis Vakopleiding Traditionele Geneeskunde afgerond bij Qing Bai